пʼятницю, 28 березня 2014 р.

«Вплив екологічних умов на стан збереження бібліотечних документів»

   «Вплив екологічних умов на стан збереження бібліотечних документів»

семінар-практикум

   «Вплив екологічних умов на стан збереження бібліотечних документів» – під такою назвою 27 березня 2014 року в центральній міській бібліотеці проведено семінар для бібліотечних працівників. Саме в наш час в умовах підвищеного ризику природних катастроф, розвитку деструктивних явищ у суспільстві, зростання екологічної небезпеки виникає загроза фізичної втрати документальних фондів. Бібліотечним працівникам надані консультації, методичні поради з питань збереження бібліотечних документів на паперових носіях та переведення змісту документів в електронне середовище.
   Провідний бібліотекар Марія Корчук в своєму виступі звернула увагу присутніх на основні фактори, які загрожують збереженню фондів. Акцентувала увагу на дію світла, температурно-вологісний режим, механічні пошкодження та шляхи елімінації  їх  негативного впливу на документи.
    Провідний методист Тамара Вонсович надала методичні поради щодо правильного розміщення та зберігання бібліотечних фондів у книгосховищах. Про екологію книгосховищ та її вплив на фізичне збереження біблотечних документів розповідала бібліотекар Ірина Пастушок. Методист Марія Сєрова провела практичне заняття «Як продовжити життя книги». Працівники центральної бібліотеки склали та оформили пам’ятки бібліотекарю «Книга просить захисту», пам’ятку читачу «Живи, книго!» та оформили інформаційний бюлетень «Рецепти життя книги», які стали цікавим, змістовним доповненням до виступів фахівців.

Немає коментарів:

Дописати коментар